Atla

Şartlar ve Koşullar

I. Katılıma İlişkin Özel Şart ve Koşullar

1. Organizatör

Messe Frankfurt İstanbul Uluslararası Fuarcılık Ltd. Şti.

Bostancı Mahallesi, Yazmacı Tahir Sokak, No 50, Kadıköy

TR- 34744 İstanbul, Türkiye

Tel: +90 216 384 50 50

Faks: +90 216 384 50 20

E-posta: info@turkey.messefrankfurt.com

2. Yer

Fuar izmir, İzmir/ Türkiye

3. Etkinlik Tarihi

Daha sonra bildirilecektir.

4. Hizmet Tarihleri

Daha sonra bildirilecektir.

4.1. Tüm seçeneklerde katılım ücretine dahil genel hizmetler

-Halı

-Katılımcı yaka kartları

-Katalog kaydı

4.2. Sadece Stand Paketine Dahil Özel Hizmetler

- Standın kurulması ve sökülmesi

-Ayırıcı duvarlar, alınlık

-1 masa, 3 sandalye

-1 karşılama bankosu

-1 raf

-Işıklandırma

-Elektrik bağlantısı

4.3. Tavsiye Edilen Diğer Hizmetler (Ayrıca ücretlendirilir.)

-Sergilenenlerin taşınması için lojistik desteği

-Ulaşım ve konaklama

-Stant için ek ekipmanlar

-Sözlü çevirmen ve stant personeli hizmeti

-Yazılı çeviri, yazıcı ve ofis hizmetleri

-Catering hizmeti

-Temizlik

-İnternet kullanımı

-Telefon masrafları

-Organizatörün ilan ettiği diğer hizmetler

Katılım ücretine dâhil edilmeyen ek hizmetlerin tamamı ayrıca ücretlendirilecek ve fuar sırasında Katılımcının talebine uygun olarak fatura edilecektir.

5. Katma Değer Vergisi

Tüm ücretler, % 20 oranında Katma Değer Vergisi’ne tabidir.

6. Katalog Kaydı

Hizmet kılavuzundaki katalog kaydı örneği zamanında organizatöre gönderilmediği takdirde, Katılımcının katılım başvurusu sırasında girdiği bilgiler kullanılacaktır.

II. Katılıma İlişkin Genel Şart ve Koşullar

1. Genel Koşullar

Festiveworld Izmir Fuar Katılımına İlişkin Özel Şart ve Koşullar ve aşağıdaki Katılıma İlişkin Genel Şart ve Koşullar, sözleşen taraflar yazılı şekilde aksi yönde anlaşmadıkları takdirde, etkinlikte teşhirde bulunacak şirketlere Organizatörün teşhir alanı tahsis etmesine ilişkindir. Bu Sözleşmeden kaynaklanan hak ve borçlar üçüncü kişilere devredilemez.

2. Sözleşmenin Akdi

Stand başvurusu, Katılımcının sözleşmeyi doldurarak iade etmesiyle yapılır. Organizatörün sözleşmeyi aldığını yazılı şekilde teyit etmesi, Taraflar arasında kira sözleşmesinin, katılımcı kılavuzunun, teknik kılavuzun ve MPM sisteminin kabulü anlamına gelmektedir.

3. Stand Alanı Tahsisi

Organizatör, kendi takdirine göre stand teyidinden cayma, başka bir yerde stand tahsis etme, standın boyutlarını değiştirme, fuar alanlarına ve salonlarına giriş ve çıkışların yerini değiştirme veya bu giriş ve çıkışları kapatma ve diğer yapısal değişiklikler yapma hakkını saklı tutar.

4. Faturalar ve Ödemeler

KATILIMCI, Sözleşme’nin ORGANİZATÖR’e gönderilmesinden sonra, sözleşmede belirtilen ödeme planına uygun olarak ödemeleri ORGANİZATÖR’ün yine sözleşmede belirtilen banka hesaplarına yapacaktır. Fuarın gerçekleşmesini takiben ORGANİZATÖR tarafından KATILIMCI’ya fatura düzenlenecektir. KATILIMCI burada yazılı koşullara uymayı beyan ve kabul eder. ORGANİZATÖR’ün fatura tarihi ile ödeme tarihleri arasında oluşacak kur farklarını KATILIMCI’dan talep hakkı saklıdır.

Diğer Hizmetlerin Bedeli: Stand Pakedi kapsamında bulunmayan tercüman, catering, extra mobilya vb extra hizmetlerin bedelleri ORGANİZATÖR’ün anlaşmalı olduğu stand konstrüksiyon firması üzerinden satın alınabilecektir. Söz konusu hizmetlere ve yetkili firma ile ilgili detaylı bilgiler, Katılımcı Kılavuzunda bulunmaktadır. KATILIMCI, Fuar Katılım Ücreti dışında satın aldığı veya yararlandığı Diğer Hizmetlere dair ücretleri ORGANİZATÖR’ün yetkili stand konstrüksiyon firmasına belirtilen koşullarda ödemeyi beyan ve kabul etmiştir. İlgili yetkili stand firması tarafından verilecek hizmet ve ödemelere ilişkin her türlü işlem KATILIMCI ile hizmetin alınacağı yetkili firma arasındadır. ORGANİZATÖR’ün belirtilen diğer hizmetlerle ilgili olarak herhangi bir yükümlülüğü bulunmamaktadır. Ödemeler, sözleşmede yazılı banka hesap numaralarına yapılacaktır. Bu Sözleşme ve eklerinde belirlenen ödemeler, vadelerinde yapılmadığı takdirde ORGANİZATÖR’ün gecikilen süre üzerinden aylık %3 gecikme faizi talep etme hakkı doğar.

Temerrüt halinde ORGANİZATÖR aynen ifayı talep edebileceği gibi tercih hakkı kendisine bağlı olarak bu akitten doğan her türlü alacak ve talep haklarını saklı tutarak tek taraflı olarak akdi haklı nedenle feshedebilir veya Sözleşmeyi askıya alabilir. Ödemelerinin tamamını yapmamış ya da fuara katılmamış katılımcıların stand alanlarının tasarrufu tamamen ORGANİZATÖR’e aittir. ORGANİZATÖR’ün bu maddede belirtilen fesih hakkını kullanması, KATILIMCI’ya ödediği bedellerin kısmen ve/veya tamemen iadesini ve/veya sair zarar ziyanını ORGANİZATÖR’den talep hakkı vermez.

Katılım belgesini imzalayarak sergi veya fuara katılmayı kabul eden katılımcı bu imzadan sonra katılmaktan vazgeçemez ve yükümlülüklerini yerine getirmek zorundadır.

a) Katılımcı, 25.07.2023 tarihinden önce katılmaktan vazgeçerse sözleşme bedelinin %50’sini ödemek zorundadır.

b) Katılımcı, 26.07.2023 tarihi itibarı ile katılmaktan vazgeçerse sözleşme bedelinin tamamını ödemek zorundadır.

5. Fuar Yerleşimi, Standın Yapımı ve Tasarımı ile Sorumluluk

ORGANİZATÖR, Fuar yerleşimi konusunda, üyeleri kendisi tarafından belirlenecek olan bir Fuar Komitesi oluşturacaktır. Bu komite, Fuarda kurulacak standların yapımı yükseklik ve cephe sistemleri için gerekli esasları belirleyecektir. Fuar Katılımcıları, belirlenen esaslar dahilinde oluşturdukları, stand tasarımı ile stand yapımına ilişkin sair tüm hususların yer aldığı dekorasyon projelerini, Fuar yerleşiminden en az bir ay önce Fuar Komitesine onaylatacaktır. Fuar Komitesi, onaylanmayan projeyi Fuar’a almama ve projeye uymayan firmaları Fuar alanından çıkarma hakkına sahiptir. Bu işlemlere ilişkin tüm masraflardan Katılımcı tek başına sorumludur. Organizatörün bu amaçla herhangi bir meblağ ödemekle yükümlü olması halinde, Katılımcı ilk talebi üzerine bu meblağı Organizatöre tazmin edecektir. Standın yapımının işbu katılıma ilişkin Genel Şart ve Koşullara, Katılımcı Hizmet Kılavuzuna ve yürürlükteki Türk İnşa Düzenlemelerine uygun olmasından Katılımcı tek başına sorumludur.

Fuar Komitesinin dekorasyon projesini onaylamasından sonra, inşaatın güvenliğinin ve sağlamlığının sorumluluğu da tamamen Katılımcıya aittir. Katılımcı, fuar alanında güvenliği sağlamak için tüm ihtiyati tedbirleri almaktan ve gerekli tüm ekipmanları sağlamaktan ve standların inşası, tasarımı ve sökümünde çalışan personelini de kapsamak üzere sergi alanında Katılımcı için çalışan personelin tabi olduğu iş sağlığı ve işçi güvenliği mevzuatından sorumlu olacağını kabul ve beyan eder. Bir kaza olduğu ya da bir zarar (doğrudan veya dolaylı) meydana geldiği takdirde, Katılımcı ilgili zararların tazmininden tek başına sorumludur. Fuar Katılımcısı ayrıca işbu katılım koşullarının 6. maddesinde belirtilen sigortayı yaptırmakla yükümlüdür.

Organizatör, bu zararlar nedeniyle herhangi bir kişiye ve/veya makama idari para cezası gibi herhangi bir meblağ ödemek zorunda kaldığı takdirde, yaptığı ödeme için rücu etme hakkını saklı tutar. Katılımcı, standın yapımında, tasarımında ve sökümünde çalışacak olan yüklenici (unvan, iletişim bilgileri vb.) ve ekibi hakkındaki bilgileri yazılı şekilde Organizatöre bildirmekle yükümlü olacaktır. Ancak onay verildiği takdirde iki katlı yapılar inşa edilebilir. Katılımcılar, ölçülmüş ayrıntılı stand çizimlerini Teknik Ekibe göndererek standlarını onaylatacaklardır.

İki veya daha çok katlı stand tasarımı ve inşa kriterleri:

- Katılımcılar ve Stand Yüklenicileri kurulum, fuar ve söküm sırasında meydana gelebilecek her türlü zarardan sorumludur.

- Alüminyum sistemi veya tahtayla iki veya daha çok katlı inşaat yapılması yasaktır. (Örnek: Octanorm (Syma), Mero, Maxima, Aluminum Modular System vb.)

- İki veya daha çok katlı stand inşaatının çelikle yapılması ve Organizatöre sunulmak üzere statik raporunun hazır bulunması gerekmektedir.

- 2. Kat için standın 80 metrekarenin üzerinde olması gereklidir ve 2. Kat, standın taban alanının % 60’ını aşamaz.

- Katılımcı ve stand yüklenicisi, kurulumun ilk gününde “3. Kişi Sorumluluk Sigortası”nı teyit için Organizatöre sunmak zorundadır.

Etkinlik yerine geçerli olan İnşaat Düzenlemelerine, Genel Şart ve Koşullara ve Organizatör tarafından hazırlanan Katılımcı Hizmet Kılavuzuna aykırı standlar Organizatör tarafından kaldırılabilir veya değiştirilebilir ve bu işlemlere ilişkin tüm masraflardan Katılımcı tek başına sorumludur. Organizatörün bu amaçla herhangi bir meblağ ödemekle yükümlü olması halinde, Katılımcı ilk talebi üzerine bu meblağı Organizatöre tazmin edecektir. Paket Standlarda stand yüksekliği 2,50 m ve izin verilen standart stant yüksekliği azami 5,00 m’dir ve bu yükseklik salondan salona farklılık gösterebilir. Bu yükseklik, paket standlarla uyum için tespit edilmiş olup, 5,00 metreden yüksek stant tasarımları Organizatör’den alınacak özel izne tabidir. Katılımcının kendi stand tasarımının cepheleri, ziyaretçilerin standı görebilmeleri ve standın içinden geçebilmeleri için açık cephenin % 40’ından fazlasını kapatmamalıdır. Tüm değişikliklerin önceden Organizatör tarafından incelenmesi ve onaylanması gereklidir.

Teşhir standlarındaki sunumların, komşu standlara görsel veya akustik olarak ya da koku açısından rahatsızlık vermeyecek şekilde düzenlenmesi ve standları veya koridorları engellememesi gerekmektedir. Standdaki ses seviyesi, fuar sırasında herhangi bir an itibariyle 60 dBA’yı aşamaz. Bu kuralın ihlali halinde, Organizatör kendi takdirine göre rahatsızlık veren veya engel olan bu sunumları yasaklama hakkına sahiptir. İhlalin tekrarlanması halinde, Organizatör stand kira sözleşmesini bildirimde bulunmaksızın ve tazminat ödemeksizin tek taraflı olarak feshedebilir. Katılımcı, etkinlik sırasında kullandığı elektriği Çevrimiçi Bilgilendirme Sistemi yoluyla Organizatöre/Organizatörlere Kw bazında beyan etmekle yükümlüdür.

Katılımcı, sergi alanında çalışırken İş Hukukundan kaynaklanan tüm yükümlülüklerini ifa etmeyi ve çalışanlarının, tedarikçilerinin ve altyüklenicilerinin işçi sağlığı ve iş güvenliği standartlarına uymalarını sağlamayı ve gerekli önlemleri usulüne uygun olarak almayı kabul, beyan ve taahhüt eder. Katılımcı, Organizatörün belirlediği ve beyan ettiği çalışma saatlerine uyacaktır. Organizatör, kendisinin belirlediği ve beyan ettiği çalışma saatleri içerisinde işini bitirmeyenlere müdahale etme ve bu kişileri durdurma hakkına sahip olacaktır.

6. Sigorta

Fuar Katılımcıları, Fuarda sergileyecekleri malları, mal bedellerine göre sigortalamak zorundadır. Bunun yanı sıra, Fuar alanında Fuar Katılımcılarından ötürü meydana gelebilecek herhangi bir hasar Fuar Katılımcıları tarafından derhal ve tamamen tazmin edilecektir. Ayrıca Fuar alanında ortaya çıkabilecek kazalar konusunda Fuar Katılımcıları tarafından, stand yapımı, inşaat, üçüncü kişi mali mesuliyet ve sair tüm riskleri kapsayan ‘’all clause risk’’ sigortası yaptırılacaktır. Söz sigorta poliçesinin bir örneği en geç fuar günü Organizatöre sunulmalıdır. Aksi takdirde Organizatör’ün katılımcıyı Fuar alanına almama hakkı bulunmaktadır.

7. Stand Personeli, Sergiler ve Doğrudan Satışlar

Etkinliği açık olduğu saatler boyunca standlarda sergilerin teşhir edilmesi ve personel bulunması zorunludur. Katılımcı, stand personelinin teşhir edilen mallar hakkında özel olarak bilgi sahibi olmalarını sağlayacaktır. Etkinlikte sadece yeni

ürünlerin sergilenmesine izin verilmektedir; ancak sadece standın döşenmesine veya örnek olarak gösterime yönelik

ürünler hariçtir. Katılımcının sözleşmede Madde 5’te listesini verdikleri dışındaki ürünlerin teşhirine izin verilmemektedir. Yanıcı, patlayıcı, keskin kokulu, tehlikeli maddelerin veya gösterimi gürültü yaratan ürünlerin teşhiri, ancak Organizatör

öncesinden yazılı şekilde izin verdiği takdirde mümkündür. Standlarda ulusal veya uluslararası kanunları ve düzenlemeleri ve üçüncü kişilere ait fikri mülkiyet haklarını ihlal eden ürün veya hizmetlerin teşhiri kesinlikle yasaktır.

Organizatör, standda teşhir edilenlerin adil rekabet ilkelerine aykırı olması ya da etkinlikte teşhir edilenlerin türlerine uygun olmaması halinde bunları kaldırtabilir. Teşhir edilen ürün çeşitlerinin fiyat ayrıntılarının, tedarikçileri ve müşterileri hakkındaki bilgilerin ve yapılan satışların açıklanması yasaktır.

Katılımcı, teşhir ettiği malzemeler veya ürünler hakkındaki fikri mülkiyet haklarının yürürlükteki yasal mevzuata göre korunmasından tek başına sorumludur. Bu tür materyallerin veya ürünlerin teşhirinden önce ilgili önlemler alınacaktır. Organizatör buna ilişkin hiçbir sorumluluk kabul etmemektedir. Taklit veya sahte ürün teşhir edilmesi kesinkes yasaktır. Bu kuralı ihlal eden ve standına bu tür bir ihlal nedeniyle idari bir makamca el konulan müşteriler derhal Fuardan çıkartılacaktır.

Katılımcının teşhir edilen ve fikri mülkiyet haklarına tabi tüm ürünlerinin (ve yazılımlarının) lisanslı olduğu ve Katılımcının bu ürünler hakkındaki telif haklarına veya kullanım haklarına sahip olduğu varsayılmaktadır. Katılımcı, üçüncü kişilerin Fikri Mülkiyet Haklarını ihlal ettiği takdirde, bu ihlalin tüm sonuçlarından tek başına sorumlu olacaktır. Katılımcı, bu tür bir ihlal halinde Organizatörün maruz kalacağı tüm zararları tazmin etmeyi ve Organizatörü üçüncü kişiler tarafından yapılabilecek her türlü talepten ari tutmayı kabul ve taahhüt eder.

Bu Taahhütname veya Katılımcının Fuara katılması, Katılımcıya Organizatörün Fikri Mülkiyet Hakları üzerinde herhangi bir hak vermemektedir. Katılımcının ihlali nedeniyle Organizatörün para cezası veya tazminat gibi herhangi bir meblağ

Ödemek zorunda kalması halinde, Organizatör yaptığı bu ödeme hakkında rücu hakkını saklı tutar.

Fuarda sergilenen ürünler hakkında ve bu Sözleşmeye tabi olmak üzere, Katılımcı, 6769 sayılı Sinai Mülkiyet Kanunu ve sair ilgili mevzuata aykırılık nedeniyle Organizatöre yöneltilebilecek taleplerden tek başına sorumlu olacağını, bu tür durumlara derhal müdahale ederek tüm sorumluluğu üstleneceğini, hukuki, cezai ve idari sorumluluğun münhasıran Katılımcıya ait olduğunu ve Organizatörün kendisinin veya görevlilerinin maruz kalabilecekleri tüm parasal cezaları, maddi veya manevi tazminatları ve diğer zararları yazılı bildirim üzerinde derhal tazmin edeceğini gayrikabili rücu olarak kabul, beyan ve taahhüt eder.

Markaların Kullanılması: Katılımcı, Organizatöre ve Organizatörün bağlı şirketlerine Fuarın tanıtılması ve halkla ilişkiler faaliyetleri sırasında işin icabına göre Katılımcının adını, unvanını, logosunu ve/veya markalarını kullanma hakkı verecektir.

7.1. Ürün Satışı, Broşür Dağıtılması ve Poster Kullanımı:

Fuar sırasında Katılımcılar sadece teşhir amacıyla katılabilirler. Fuar Alanında derhal teslimi de kapsayan satışların yapılması kesinlikle yasaktır. Bu tür bir satış yapıldığı takdirde, Organizatör ilgili standı kapatmaya ve Katılımcının etkinliğe katılmasını engellemeye yetkilidir. Standın kapatıldığı hallerde, Katılımcı ücret ve masraflarının iadesini ya da doğrudan veya dolaylı zararlarını, kar kayıplarını ve/veya gelir kayıplarını talep edemez, ancak standının Organizatör tarafından kapatılması nedeniyle ortaya çıkan masraflardan sorumlu olacaktır. Katılımcı, bu maddeye uymaması nedeniyle ortaya çıkan zararları, kayıpları ve masrafları Organizatörden talep etme hakkına sahip değildir. Ancak Organizatör bu nedenle herhangi bir para cezası veya cezai yaptırım ile karşı karşıya gelir ise bunu Katılımcıya rucü etme hakkına sahiptir.

Katılımcı, sadece teşhir edilen ürünler hakkında ve bunlardan doğacak belediyelere ödenecekler dahil her türlü resim, harç, ilan ve reklam vergisi vs. kendisine ait olmak üzere broşür, sirküler, katalog, kılavuz, hediye veya obje dağıtabilir. Katılımcı, Organizatörün iznini önceden yazılı şekilde almadan, teşhir edilmeyen ürünler hakkında bilgilendirici materyal dağıtımında bulunamaz. Stand alanı dışındaki alanların broşür veya çeşitli başka materyal dağıtmak için kullanılması yasaktır.

Katılımcı bu Sözleşmede tespit edilen malzemeleri, ürünleri ve hizmetleri ancak kendi standında sunabilir ve teşhir edebilir. Katılımcı, başka ürünler de sergilemek istediği takdirde, Organizatörün onayını önceden yazılı şekilde almakla yükümlüdür.

7.2. Görsel – İşitsel Unsurların Kullanılması:

Işıkla veya hoparlörle yapılacak reklamlar, tanıtımlar, gösteriler veya animasyonlar, Fuar alanının teknik ve fiziki özelliklerine uygunluk göstermediği taktirde, Organizatör tarafından kaldırılabilir. Katılımcı önceden Organizatörden yazılı uygunluk onayı aldığı taktirde, komşu şirketlerin rahatsız olması, ziyaretçilerin hareket etmelerinin güçleşmesi veya etkinliğin genel olarak sekteye uğraması hali dışında, bu onaya uygun reklamlar, tanıtımlar, gösteriler veya animasyonların, kaldırılmasını talep edemez. Bunlardan doğacak belediyelere ödenecekler dahil her türlü resim, harç, ilan ve reklam vergisi vs. Katılımcı’nın mükellefiyetleri ve sorumluluğundadır.

Stantta hoparlör kullanılacak olması halinde, hoparlörlerin sesin sadece stand içerisinde dağıtılmasını sağlayacak şekilde yerleştirilmesi gereklidir. Hoparlörlerin yönü standın içine doğru olmalıdır. Aksi takdirde Organizatörün atadığı görevliler hoparlörleri içeri doğru yönlendirebilir veya bunların Katılımcı tarafından kullanımını engelleyebilir, sona erdirebilir veya iptal edebilirler. Görsel bir gösteri yapılması amaçlandığı takdirde, bu gösteri ancak stand alanı içinde yapılabilir. Aksi takdirde, Organizatörün atadığı görevliler gösteriye müdahale edebilirler. Ses seviyesinin standın sınırından 1 metre ötede 70 db’yi aşması halinde, Organizatörün atadığı görevliler ilk olarak Katılımcıyı uyaracak ve daha sonra ses seviyesini 70 db’nin altına düşüreceklerdir. Uyarıların sonuç vermemesi halinde, Organizatörün atadığı görevliler etkinliğe müdahale etme, ilgili Katılımcının standına sağlanan elektriği geçici olarak kesme veya tamamen kapatma hakkına sahip olacaklardır. İlgili ekipmanın fuar alanı dışına çıkartılmaması halinde standın elektrik bağlantısı kesilecek ve standa yeniden elektrik verilmeyecektir. Organizatör, fuar alanında/stand alanında genel elektriği kesmesi nedeniyle ortaya çıkabilecek zararlardan sorumlu değildir. Organizatör, burada belirlenen asgari ses seviyesini herhangi bir zamanda tek taraflı olarak değiştirebilir.

7.3. Yayın ve Kayıt:

Fuar alanındaki iç ve dış mekanlarda sesli, görsel (radyo, TV vb.) veya yazılı yayın yapma hakkı münhasıran Organizatöre aittir. Katılımcı, herhangi bir yayında bulunmadan önce Organizatörün muvafakatini yazılı şekilde almakla yükümlüdür. Fuar alanında izinsiz olarak yayın yapılmasına, basın veya yayın kuruluşlarının bulunmasına izin verilmeyecektir. Katılımcıların ve/veya ziyaretçilerin fuar alanında fotoğraf çekmeleri, video kaydetmeleri, dijital kayıt almaları vb. yasaktır. Organizatör, izinsiz olarak kayıt yapmak amacıyla kullanılan cihazlara el koyma hakkını saklı tutar. Organizatör Fuar sırasında bu tür dijital kayıtlar alabilir.

Organizatör ve/veya Organizatör tarafından atanacak üçüncü kişiler, etkinlik süresince fotoğraf ve video çekebilirler. Katılımcı, bu kayıtlar için Organizatöre önceden izin verdiğini kabul ve beyan eder. Stantları ve Katılımcının standındaki logoları, markaları ve modelleri gösteren bu fotoğraf ve videolar, Messe Frankfurt’un ve/veya bağlı şirketlerinin ticari uygulamalarla tutarlı bir şekilde yazılı ortamda, internette ve dijital ve/veya yazılı formattaki tüm pazarlama materyallerinde ve faaliyetlerinde kullanılabilir. Katılımcı, kendisi ve çalışanları adına bu hükmü açıkça kabul etmektedir. Katılımcının Organizatöre önceden yazılı olarak talepte bulunması halinde, standlardaki bazı objelerin fotoğrafının veya videosunun çekilmesi yasaklanabilir.

7.4. Temizlik:

Organizatör, fuar alanının genelinin ve koridorlarının temizliğinden sorumludur. Standların iç kısımları her zaman düzenli ve temiz olmak zorundadır ve stand içi temizlikten Katılımcı tek başına sorumludur. Katılımcı, fuarın sonunda stand alanını aldığı gibi bırakacaktır. Aksi takdirde Katılımcı, stand alanının temizlenmesine ilişkin olarak Organizatörün ilk talebinde bildirdiği miktardaki ücretleri, başkaca bir değerlendirme, bildirim veya uyarı yapılmasına gerek olmaksızın ödemekle yükümlü olacaktır.

7.5. Denetim:

Katılımcı, Organizatörün veya temsilcilerinin her zaman fuara katılım hakkındaki kayıtları, standları, sergilenen ürün ve hizmetleri ve Katılımcının fuar alanı içerisindeki diğer hizmetlerini denetleme ve bu ürün ve hizmetlerin mevcut Sözleşmeye uygun olduğunu teyit etme hakkına sahip olduğunu kabul eder.

7.6. Sağlık ve Güvenlik:

Katılımcı, fuar sırasında veya fuar alanı içerisinde ziyaretçiler ve görevliler için sağlıklı ve güvenli bir çalışma ortamı sağlamakla yükümlüdür. Katılımcı, Fuar sırasında gerçekleştirilen işlerden kaynaklanan tehlikelere karşı personelinin, yüklenicilerinin ve alt yüklenicilerinin, Organizatörün personelinin ve üçüncü kişilerin sağlığını ve güvenliğini koruyacaktır. Katılımcı, sağlık ve güvenlik koşullarına riayet edecek ve tüm kazaları, yaralanmaları ve tehditleri derhal Organizatöre bildirecektir. Katılımcı bu sözleşme hükümlerine, işyeri güvenliği kurallarına ve mevzuatına ve fuar alanı kurallarına uymaması nedeniyle personelinin, Organizatörün personelinin ve üçüncü kişilerin maruz kalabileceği zararlardan ve can ve mal kayıplarından tek başına sorumlu olduğunu kabul ve taahhüt eder.

Katılımcı, Katılımcının personelinin, sözleşmeli çalışanlarının, standın montajı için sözleşme yaptığı şirketlerin çalışanlarının, Organizatörün personelinin ve üçüncü kişilerin maruz kaldığı zararların tazmini için Organizatörün herhangi bir meblağ ödemesi halinde, bu meblağı ilk yazılı talebi üzerine kayıtsız şartsız olarak Organizatöre ödeyecektir.

7.7. Yanıcı-Patlayıcı Maddelerin Kullanılması:

Fuar alanına LPG, kaynak tüpü, reklam balonu ve benzer yanıcı veya patlayıcı maddeler getirmek ve bunları fuar alanında kullanmak kesinlikle yasaktır. Organizatör ve/veya fuar alanı makamları müdahale ederek bu maddeleri fuar alanı dışına

çıkartacaklardır. Fuar alanında özel olarak sigara içmeye ayrılan alanlar haricinde sigara içmek kesinlikle yasaktır.

7.8. Mevzuata ve Fuar Düzenlemelerine Uyum:

Katılımcı, teşhir edeceği ürünlerin ve kullanacağı materyallerin çevre ve insan sağlığı hakkındaki mevzuata ve idari düzenlemelere aykırı olmadığını kabul ve taahhüt eder. Katılımcı, bu Sözleşme kapsamında Fuardan yararlanırken tüm mevzuata ve idari düzenlemelere riayet etmeyi de taahhüt etmektedir. Katılımcı, Fuarın Organizatörün standartlarına göre gerçekleştirilmesi için Organizatör tarafından yayınlanan/yayınlanacak ve/veya duyurulan/duyurulacak Fuar ilkelerine ve kurallarına riayet etmeyi taahhüt etmektedir. Katılımcının yukarıda belirtilen mevzuata ve/veya düzenlemelere aykırı hareket etmesi nedeniyle Organizatörün ve/veya alan sahibinin para cezasına çarptırılması halinde, bu para cezaları için Katılımcıya rücu edilecektir. Katılımcı, Organizatörün yazılı şekildeki ilk talebi üzerinde bu para cezalarını Organizatöre ödemekle yükümlüdür.

Organizatör, Fuarın türünü dikkate alarak, herhangi bir neden belirtmeksizin ve tamamen kendi takdirine göre ziyaretçilere kısıtlama getirme hakkını saklı tutar. Organizatör tarafından verilen ve kabul edilen giriş kartını göstermeyen kimse fuar alanına alınmayacaktır. Organizatör, bu tür önlemleri gerektiren şekilde hareket eden kişileri fuar alanı dışına çıkarma hakkını saklı tutar.

Fuara katılan ziyaretçiler ve Katılımcılar, yanıltıcı beyanlarda veya taahhütlerde bulunamaz. Katılımcı, Fuar alanı içerisindeki davranışlarından, bu davranışların sonuçlarından ve bu Sözleşmeden kaynaklanan taahhütlerinden sorumlu olacak ve üçüncü kişiler tarafından yapılacak her türlü talep ve istekten Organizatörü ari tutacaktır.

5727 sayılı Tütün Mamullerinin Zararlarının Önlenmesine İlişkin Kanun gereğince, fuar alanında tütün ve tütün mamulleri tüketilmesi kesinlikle yasaktır. Katılımcı, kendisine tahsis edilen stand alanı içerisinde personelinin ve ziyaretçilerinin tütün mamullerini tüketmelerine izin verdiği takdirde, uygulanacak yasal yaptırımlardan doğrudan sorumlu olacaktır. Katılımcının bu yasağa uymaması ve/veya stand alanı içerisinde sigara veya tütün mamulü kullanılmasını engellememesi nedeniyle Organizatöre ve/veya alan sahibine uygulanacak para cezaları için Katılımcıya rücu edilecektir.

Katılımcı sadece kendi standında görüşme yapabilir.

Fuar alanında hizmet sunacak restoranlar ve diğer hizmet sağlayıcılar, Teknik Kılavuzda ve Katılımcı Kılavuzunda duyurulacaktır.

8. Teşhir Edileceklerin Taşınması, Kurulması ve Sökülmesi ve Stand Tasarımı

Teşhir Edileceklerin Taşınması, Kurulması ve Sökülmesi ve Stand Tasarımı Teşhir edilecek malların teşhir standına taşınması ve geri taşınması, boş paketleme malzemelerin depolanması, kaldırma ve taşıma ekipmanlarının kullanılması, teşhir mallarının kurulması, sökülmesi ve yeniden paketlenmesi ve bu bağlamdaki diğer faaliyetlerden ve bu faaliyetlerin maliyetlerinden münhasıran Katılımcı sorumludur.

Teşhir ürünlerinin teşhir alanına getirilmesinin ve teşhir alanından çıkartılmasının, boş paketleme malzemelerinin depolanmasının, kaldırma ve taşıma ekipmanlarının kullanılmasının, teşhir edilecek materyalleri paketleyen, paketlerinden

çıkartan, monte eden ve söken personelin ve bunlarla bağlantılı diğer faaliyetlerin sorumluluğu münhasıran Katılımcıya ait olacaktır. Katılımcı, bu işlerden kaynaklanan tüm masrafları da karşılayacaktır. Organizatörün bunlarla bağlantılı hiçbir sorumluluğu olmayacaktır. Katılımcı, ürünlerin ve teşhir malzemelerinin Fuar alanına taşınmasını ayarlayacak ve ilgili ödemeleri yapacaktır. Katılımcının talebi üzerine etkinlik için bir taşıma şirketinin atanması halinde, taşıma şirketi hizmetlerinin fiyatlarının, şartlarını ve koşullarını açıklayacak ve fuardan önce Katılımcıya maliyetlerini bildirecektir. Teşhir edilecek ürün ve malzemeler, ancak önceden bildirilecek ve duyurulacak tarih ve saatlerde monte edilecektir. Fuarın açık olduğu saatlerde fuar alanında mal giriş ve çıkışı yapılmasına izin verilmeyecektir. Katılımcı, Organizatörün Fuar alanında teşhir malzemelerini teslim edecek kişiyi tespit edemeyebileceğini ve Organizatörün taşımadan, teslimden ve benzer süreçlerden sorumlu tutulamayacağını kabul etmektedir.

Yabancı mal ve ürünler hakkındaki gümrük formalitelerinden Katılımcı sorumlu olacaktır. Organizatör bu formalitelerden dolayı hiçbir sorumluluk kabul etmemektedir.

Katılımcı, dışarıdan hizmet almak için önceden Organizatörün muvafakatini yazılı şekilde aldığı takdirde, ilgili kurum ve kuruluşlardan izin almak için gerekli belgeleri tamamlamayı kabul ve taahhüt eder. Organizatör, izin alınamamasından veya belgelerin eksik olmasından sorumlu tutulamaz.

Teşhir mallarının ve stand malzemelerinin teslimi, ancak daha önceden belirlenen ve duyurulan kurulum tarih ve saatlerinde gerçekleştirilebilir. Organizatör, hiçbir şekilde teşhir mallarını ve stand malzemelerini teslim alacak kişi olarak gösterilemez.

Kurulum ve söküm bilgileri, Kullanıcı el kitabında ve Festiveworld Izmir web sitesinde bulunabilir. Organizatör, organizasyon ihtiyaçlarına göre kurulum ve söküm sürelerini değiştirebilir. Katılımcının ve/veya üçüncü bir kişinin standın kurulmasını/ sökülmesini belirtilen süre içerisinde tamamlayamaması halinde, Organizatör standı bitirebilir, kapatabilir, sökebilir veya dekore edebilir ve bunlar için Katılımcıyı ücret ödemekle yükümlü tutabilir.

8.1. Özel Dekor ile Fuarda Yer Alacak Olan Firmaların Uymaları Gereken Stand Yapım Kuralları

1- Fuar alanında izin verilen max.stand yüksekliği ada standlar için 500 cm, duvar kenarında bulunan standlar için 650 cm'dir.

2- Ancak bu yükseklik (500 cm.) standın koridor sınırından en az 100 cm. içeride başlaması halinde geçerlidir.

3- Stand koridor sınırında başlayacaksa koridor sınırında yükseklik en fazla 350 cm. olmalıdır.

4- Yüksekliği 500 cm’nin üzerinde olan stantların inşası özel izne tabidir.

5- Standların koridora bakan cepheleri en fazla %40 oranında kapatılabilir.

6- Eğer stand, koridor sınırının 100 cm. içersinden kurulacaksa, söz konusu cephe en fazla %50 oranında kapatılabilir.

7- Eğer stand, koridor sınırının 200 cm. içersinden kurulacaksa, söz konusu cephe en fazla %60 oranında kapatılabilir.

8- Salonların ön sıralarında yer alan standların yan cephelerinin ilk 10 metreleri ve ön cepheleri kapatılamaz.

9- Duvar kenarındaki standlar komşu standlara bakan cephelerinin max.%30’u kapatılabilir. Bu kapatma duvar kenarından koridora doğru olmalıdır.

10- Stand yapım kurallarına uygun olmayan projelerin fuar alanı içerisinde uygulanmasına izin verilmeyecektir.

11- Katılımcı özel dekorasyonlu standında kullandığı elektrik bedelini ödemekle yükümlüdür. (Stant paketi içeriğinde sunulan elektrik bağlantısı hariç tutulur.)

12- Fuar alanında perakende satış yapılmayacaktır.

13- Standlarında veya standlarının arkasında yer alan duvar ve kolonlarda havalandırma kanalı, yangın dolabı ve acil çıkış kapısı bulunan firmalar bu alanların önünü kapatmayacaklarını ve fuar süresince açık bulunduracaklarını kabul ederler.

Özel dekor ile fuarda yer alacak olan katılımcı firma yukarıda açıklamaları ile belirtilen 13 maddeyi kurallar çerçevesinde yerine getireceğini Kabul ve taahhüt eder.

9. Gümrük Garanti Beyanı

Teşhir edilecek mallar için gerekli güvence yerine Katılımcının ülkesinin büyükelçiliği tarafından yeniden ihraç garantisi verilmesi halinde, Katılımcı teşhir edilen malların etkinliğin kapanışından sonra ihraç edilmemesi ya da zamanında veya tamamen ihraç edilmemesi halinde, büyükelçiliğine karşı doğrudan sorumlu olacaktır. Organizatörün bu konuyla ilgili hiçbir sorumluluğu olmayacaktır.

10. Temsil Edilen Ek Şirketler

Bir stand alanının birden fazla şirket tarafından kullanılmasına ancak ilgili etkinlik hakkındaki sözleşmeye beraber teşhirde bulunacak veya dolaylı olarak temsil edilecek şirketlerin onayının açıkça ekli olması halinde izin verilir. Bir stand alanını başka bir şirketle birlikte kullanabilmek için, Katılımcının ekli sözleşmeye uygun özel birbaşvuruda bulunması gereklidir. Aşağıdakilerin kaydedilmesi gerekmektedir:

-Birlikte teşhirde bulunacak şirketler. Diğer bir deyişle, Katılımcının veya müşterek katılımı organize edenin kiraladığı stand alanında Katılımcının yanı sıra kendi teşhir malları ve personeliyle temsil edilecek şirketler.

-Dolaylı olarak temsil edilecek şirketler. Diğer bir deyişle, teşhirde bulunmayan, ancak sadece broşür veya benzer yayımlarla değil, kendi teşhir mallarıyla Katılımcı vasıtasıyla temsil edilen şirketler.

Stand alanının birden fazla şirket tarafından paylaşılması halinde, Katılımcıyla birlikte teşhirde bulunan ve/veya temsil edilen şirketlerin bu özel ve genel şart ve koşulları ve bağlantılı belgeleri (servis kılavuzu vb.) ihlal etmesi halinde Katılımcı sorumlu tutulacaktır. Katılımcı ilk olarak Özel ve Genel Şart ve Koşullar ve diğer ek koşullar hakkında bu şirketlere bilgi vermek zorundadır. Bir katılımcının kendisiyle birlikte teşhirde bulunacak veya dolaylı olarak temsil edilecek şirketleri kaydetmemesi ya da sözleşmesinde eksik veya yanlış bilgi vermesi halinde, Organizatör sözleşmeyi feshederek Katılımcının katılmasını engelleyebilir. Bu durumda dahi, asıl Katılımcı stand kira bedelinin ve diğer ücretlerin eksiksiz olarak ödenmesinden sorumlu olmaya devam edecektir. Birden fazla şirketin bir standı müşterek olarak kiralamak istemeleri halinde, bu şirketlerin sözleşmelerinde bir kişiyi müşterek temsilcileri olarak belirtmeleri gereklidir. Ayrıca Katılımcılardan her birinin standa numune göndermesi ve kendi personelini sağlaması gereklidir. Teşhir standını kurmak için üçüncü bir kişinin görevlendirilmesi veya Katılımcının fuara katılmasını organize etmek için üçüncü bir kişinin sair şekilde kullanılması halinde, Katılımcı bu şirketin Katılımcının, birlikte katılanların veya dolaylı olarak temsil edilen şirketlerin Fuara katılımıyla bağlantılı olarak hukuken bağlayıcı şekilde hizmet siparişi vermesi veya beyannameler sunması için, şirketin ismini belirtmek suretiyle bu şirkete yetki verebilir. Etkinlik hakkındaki diğer tüm belgeler (teyit, stand kabul belgesi, hizmet kılavuzu, teknik düzenlemeler vb.) ismi verilen bu yetkili şirkete gönderilecek olup, bu şirket de Katılımcı adına bu belgeleri işleme koyacaktır.

11. Ödeme Koşulları

Katılımcı, Katılıma İlişkin Genel Şart ve Koşullarda Madde 4’te belirtilen ödeme zamanına riayet etmek zorundadır. Tahsis edilen stand alanının kullanılması, kataloğa kayıt ve katılımcı kartlarının verilmesi için fatura miktarının tamamının peşin olarak ödenmesi gereklidir. Ödemeler, sözleşmede ve fatura belirtilen banka hesabına havale yoluyla yapılacaktır. Organizatör, geciken ödemelere ilişkin olarak aylık % 3 oranındaki temerrüt faizini değiştirme hakkını saklı tutar.

Katılımcı, karşı taleplerine itiraz edilmediği veya karşı taleplerinin Organizatör veya bir mahkeme tarafından teyit edildiği haller haricinde, karşı taleplerini ödemesi gereken katılım ücretlerinden, ek hizmet masraflarından ve akdi ilişkiden kaynaklanan diğer taleplerden mahsup etme hakkından feragat etmektedir.

Katılımcının finansal yükümlülüklerini yerine getirmemesi halinde, Organizatör teşhir edilenleri ve stand ekipmanlarını alıkoyma ve bunları, masraflarını Katılımcının karşılayacağı bir açık arttırmada veya özel olarak sözleşme yaparak satma hakkına sahiptir. Haczedilen nesnelerin paraya çevrilmesine ilişkin kanun hükümleri, hukukun izin verdiği kadarıyla dikkate alınmayacaktır.

Etkinlik süresince Katılımcıya ek hizmetler (örneğin ek stand ekipmanları, elektrik, su ve telefon bağlantısı ve tüketimi) fatura edilecektir. Hizmetler için avans ödemesi yapıldığı takdirde, ödenen meblağ ödenmesi gereken meblağdan düşülecektir. Katılımcı ödediği depozito üzerinden faiz talep etme hakkına sahip olmayacaktır. Kira sözleşmesinden ve hizmet siparişlerinden kaynaklanan borçlardan Katılımcı, yan katılımcılar ve dolaylı olarak temsil edilen şirketler Organizatöre karşı müteselsilen sorumlu olacaklardır.

Katılımcı özel bir başvuruda bulunup uygun şekilde spesifik olarak talep ettiği takdirde, katılım ücretleri ve hizmet masrafları üçüncü bir kişiye fatura edilebilir. Sözleşme, ancak Katılımcı ve faturayı alacağı belirtilen kişi arasında hukuken bağlayıcı bir şekilde imzalandığı ve formda belirtilen tarihe kadar Organizatöre sunulduğu takdirde geçerli olacaktır.

12. İhtirazi Kayıtlar

Tüm hizmetler, mevcut tesislerin sınırları dâhilinde sunulmaktadır. Ciddi bir neden bulunması halinde (örneğin grev, doğal afet, kontrol edilemeyen afet, savaş, ayaklanma, kıtlık ve trafiğin ve/veya iletişim hizmetlerinin kesilmesi), organizatör Fuarı erteleyebilir, kesebilir, geçici olarak kısmen veya tamamen kapatabilir veya iptal edebilir. Kısmen veya tamamen erteleme veya kesme halinde, Katılımcı söz konusu değişikliğin bildirilmesinden sonraki 2 hafta içerisinde yazılı şekilde itiraz etmediği takdirde, sözleşme bu yeni tarih ve yeni süre için geçerli sayılacaktır. Sözleşme fiyatlarında indirim yapılmayacak ve bu Katılıma İlişkin Genel Şart ve Koşullarda Madde 12’de yer alan düzenlemeler geçerli olacaktır.

Deprem, yangın, savaş, terör saldırısı, sosyal olay, olağanüstü hal ve Fuarın gerçekleştirilmesini veya Katılımcının katılmasını engelleyen benzer olağan ve olağanüstü nedenler, fuar/alan sahibinden ve/veya yöneticisinden kaynaklanan sorunlar, kamu makamlarının veya yetkili makamların olayı doğrudan veya dolaylı olarak engelleyen veya geciktiren kararları ve prosedürleri mücbir sebep veya haklı neden sayılacaktır. Mücbir sebep halinde, mücbir sebepten etkilenen taraf söz konusu mücbir sebebin meydana gelmesinden sonraki beş (5) işgünü içerisinde diğer tarafa yazılı şekilde bilgi verecektir. Bu maddede yazan şartlara bağlı olarak Organizatör veya Katılımcı, Sözleşmeyi feshetme ya da mücbir sebebin meydana gelmesinden sonraki otuz (30) gün boyunca mücbir sebebin ortadan kalkmasını bekleme hakkına sahip olacaktır. Organizatör, bir mücbir sebebin meydana gelmesinden sonraki 30 gün içerisinde fuarın yerini ve zamanını/ tarihini değiştirme hakkını saklı tutar. Katılımcı, yapılacak bu tür değişikliklere riayet etmeyi şimdiden kabul etmektedir. Katılımcının mücbir sebeple fesih hakkını kullanabilmesi için Organizatörün bu maddede belirtilen süre içerisinde fuarın yerini ve zamanını değiştirme hakkını kullanmamış olması gereklidir.

13. Sorumluluktan Muafiyet

Kesinleşmiş bir mahkeme kararına göre Organizatörün kastından veya ağır ihmalinden kaynaklan haller haricinde, teşhir alanında Katılımcıların veya üçüncü kişilerin maruz kaldıkları zararlardan Organizatör hiçbir şekilde sorumlu olmayacaktır.

Organizatör, teşhir edilenleri veya stand ekipmanlarını korumayı üstlenmemekte ve bunların zarar görmesine ilişkin her türlü sorumluluğu kendisi ve çalışanları adına reddetmektedir. Bu sorumluluktan muafiyet, Organizatörün stand ekipmanlarını ve teşhir edilenleri haczetmesi ve depolaması halinde de geçerlidir. Bu sorumluluktan muafiyet, Organizatörün aldığı özel güvenlik önlemleri nedeniyle hiçbir şekilde zedelenmeyecektir.

Organizatör, kiralanan nesnedeki ayıplar, alan tahsisi, stand inşası veya stand tasarımı onayı ya da katalog kaydıyla bağlantılı olarak verilen yanlış bilgiler, stand boyutlarındaki değişiklikler ya da sunulan hizmetteki diğer ayıplar nedeniyle kira bedelinin düşürülmesine yönelik talepleri de reddetmektedir.

14. Kira Sözleşmesinin Erken Feshi

Sözleşmenin bağlayıcı hale gelmesi ve/veya akdedilmesinden sonra, Katılımcı aşağıdaki bağlayıcı iptal ücretlerinden sorumludur:

Fuarın başlangıç tarihine 4 aydan uzun bir süre varsa: Toplam sözleşme bedelinin % 50’si fatura edilecektir.

Fuarın başlangıç tarihine 4 aydan kısa bir süre kaldığında: Toplam sözleşme bedelinin % 100’ü muaccel olacaktır.

Katılımcı bildirimde bulunmaksızın ve yukarıdaki yükümlülüklerini yerine getirmeksizin etkinliğe katılmadığı takdirde alan sözleşme bedelinin tamamını (%100) ödemekle yükümlü olacaktır.

Her türlü iade fuarın tamamlanmasından sonra yapılacaktır. Bu iadelerle bağlantılı banka ücretlerini ve diğer ücretleri Katılımcı karşılayacaktır.

Görsel nedenlerle Katılımcının kullanmadığı alanın başka bir katılımcıya tahsis edildiği ve Organizatörün daha önce şirketin işgal ettiği alanı yeniden kiraya vererek başkaca getiri elde etmediği hallerde, alan yeniden kiralanmış sayılmayacaktır.

İşgal edilmeyen stand alanı hala ilgili katılımcı grubu için müsaitse ve Organizatör iptal sonucunda geri verilecek stand alanını ve yanındaki stand alanlarını yeniden planlamak zorundaysa da benzer bir durum söz konusudur.

Katılımcının, kira sözleşmesinden, Katılıma İlişkin Özel ve Genel Şart ve Koşullardan veya ek düzenlemelerden kaynaklanan borçlarını makul bir süre verilmesine rağmen ifa etmemesi halinde, Organizatör, başka taleplerinden vazgeçmeksizin, kira sözleşmesi uzun vadeli olsa dahi bildirimsiz olarak kira sözleşmesinden çekilmek veya kira sözleşmesini feshetmek hakkına sahip olacaktır. Bu, sözleşmenin yapıldığı koşulların geçerli olmadığı veya artık geçerli olmadığı, bilhassa Katılımcının üretim programını değiştirdiği ve bu nedenle ürünlerinin stand kiraladığı fuara uygun olmadığı durumlarda da geçerlidir.

Bu, Katılımcının ödemelerini durdurması, konkordato veya iflas prosedürüne dahil olması ya da tasfiyeye girmesi halinde de uygulanır. Katılımcı, bu prosedürler hakkında derhal Organizatöre bilgi vermekle yükümlü olacaktır. Organizatör, bu tür durumlardan haberdar olduğu takdirde, sözleşmeden çekilmek veya sözleşmeyi derhal feshetmek ve net kira bedelinin ve diğer ek ücretlerin % 50’si tutarında tazminat talep etmek hakkına sahiptir.

14.1. Tadiller:

Organizatör, etkinliğin tarihini ve yerini kendi takdirine göre belirleyecektir. Katılımcı, Organizatörün Fuarın yerini, genel yerleşim projesini/planını, Katılımcının fuar alanındaki yerini, stand alanını, organizasyon tarihlerini, ismi ve benzer konuları kamu makamlarından ve endüstrilerden gelen taleplere, ekonomik koşullara, organizasyon koşullarına veya kendi takdirine göre değiştirme veya iptal etme hakkına sahip olduğunu peşinen kabul ve taahhüt eder. Organizatör, özel durumlarda ya da fuar alanının malikinin/yöneticisinin taleplerine uymak için gereken şekilde alınacak önlemlerde gereken değişiklikleri yapabilir.

Organizatör, etkinliğin tarihini değiştirdiği veya herhangi bir nedenle organizasyonu iptal ettiği takdirde, Katılımcıya herhangi bir tazminat vb. ödemekle yükümlü olmayacaktır; ancak Katılımcının ödediği toplam miktarı iptal halinde iade edecektir.

Organizatör, mümkün olduğunca Katılımcının taleplerini, ürünlerin kalitesini ve standın konumunu dikkate alarak etkinliğin planlarını düzenleyecek ve alan tahsis edecektir. Ancak Organizatör, Katılımcının belirttiği stand şartlarını sağlamayı garanti etmemektedir. Organizatör, Katılımcının talep ettiği standın boyutlarını ve konumunu gerektiği takdirde herhangi bir zamanda değiştirme hakkını saklı tutar. Organizatör, projelerin konumunda ve yeni stand alanlarında yapılan değişiklikler hakkında Katılımcıya bilgi vermek zorundadır. Fatura miktarı, daha sonra tahsis edilecek stand alanına göre hesaplanacaktır.

Burada belirtilen değişiklikler, Katılımcıya Fuara katılmama, fuar katılım ve/veya stand kira ücretlerinde ve masraflarında indirim talep etme, zararları, kayıpları, doğrudan veya dolaylı zararları, kar ve/veya gelir kayıpları vb. için tazminat talep etme ve/veya fuara katılım ücretini ödememe hakkı vermez.

14.2 Fesih:

Organizatör, yazılı bir bildirimde bulunarak, hiçbir neden göstermeksizin tek taraflı olarak Katılımcıyı Fuardan çıkartabilir; ancak bu hakkı Fuarın başlamasından on (10) gün öncesine kadar kullanmak zorundadır. Bu durumda Organizatör, fesih bildiriminin tarihinden veya Katılımcının çıkartıldığı tarihten sonraki yedi (7) gün içerisinde Katılımcıya Fuar Katılım Ücretini iade edecektir. Katılımcı, Fuardan çıkartıldığı takdirde, fuar katılım ücretini talep etme hakkı haricinde, Organizatörden masraf, temerrüt faizi, zarar veya ziyan, kar ve/veya gelir kaybı talep etme hakkına sahip olmadığını kabul ve beyan etmektedir.

Taraflar, aşağıdaki hallerde, Organizatörün tek taraflı bir yazılı beyanda bulunarak haklı nedenle fesih hakkına sahip olduğu kabul etmektedirler:

- Katılımcının Fuar Katılım Ücretini/kira bedelini veya Hizmet Ücretlerini ödeme borçlarını ihlal etmesi;

- Katılımcının bu Sözleşmenin şartlarını yerine getirirken herhangi bir nedenle üçüncü kişilere zarar veren hareketleri nedeniyle Organizatörün zarar görmesi;

- Katılımcının iflasının ilan edilmesi, iflasının ertelenmesi için başvuruda bulması veya bu yönde karar alınması, acze düşmesi veya konkordato başvurusunda bulunması;

- Belirtilen özel taahhütlerin ihlali halleri hariç olmak üzere, Katılımcının Sözleşmeyi kısmen veya tamamen ihlal etmesi, borçlarından ve taahhütlerinden herhangi birini yerine getirmemesi ve bu Organizatör Sözleşmeyi haklı nedenle feshedebilir ve Sözleşmede Katılımcı için cezai şart olarak gösterilen masrafları alma hakkına sahip olacaktır.

Organizatör, bu Sözleşmenin haklı nedenle feshinden kaynaklanan zarar ve kayıplarının ödenmesini talep etme hakkına da sahip olacaktır. Katılımcı, Organizatörün mahkemeye başvurmasından kaynaklanan zararları, kendisinin bu Sözleşmeden kaynaklanan veya kaynaklanacak ödeme borçlarını kısmen veya tamamen yerine getirmemesinden kaynaklanan zararlarını, icra-mahkeme masraflarını ve avukat vekâlet ücretlerini ödemekle yükümlü olacaktır. Organizatörün bu hakkını kullanmaması, fuar katılım ücretinden, cezai şarttan veya Sözleşmeden doğan muhtelif haklarını talep etme hakkından feragat ettiği ya da Katılımcının eylemlerine onay verdiği anlamına gelmeyecektir.

Dolaylı Zararlar: Organizatör, Fuarın ziyaretçi sayısı, Katılımcının ticari başarısı ya da fuar sırasında iş bağlantısı yapılacağı hakkında herhangi bir taahhütte bulunmamakta, Katılımcıya Fuar vasıtasıyla kar veya gelir elde edeceğini taahhüt etmemektedir. Organizatör, Katılımcının kendisine ayrılan stand alanını almakta sorun yaşamasıyla bağlantılı olarak genel karışıklık çıkması, Katılımcının ticari zarar görmesi ya da dolaylı ve sonuç niteliğinde zararlar da dâhil olmak üzere kar kaybı yaşaması halinde (örneğin etkinliğin açılış tarihinin ertelenmesi veya erken kapanması, standların kapatılması veya hasar görmesi, yangın, hırsızlık, kaza veya bozulma) hiçbir sorumluluk üstlenmeyecektir.

15. Ek Hükümler

Teşhir Alanı Düzenlemeleri, malların listesi (terminoloji) ve organizasyona ilişkin, teknik ve diğer kurallar (katılımcı hizmet kılavuzu), kira sözleşmesinin ayrılmaz parçalarını teşkil etmektedir. Katılımcı hizmet kılavuzu, katılım şart ve koşullarının ayrılmaz bir parçasıdır. Katılımcı hizmet kılavuzunda sayılan ve etkinlikle ilgili olarak hangi spesifik hizmetlerin zorunlu olduğunu gösteren hükümler uygulanacaktır (Örneğin katalog kaydı, katılımcı kimlik kartları).

16. Temlik

Katılımcı, bu Sözleşmeyi ve/veya bu Sözleşmeden kaynaklanan hak ve yükümlülükleri, Organizatör’ün açık ve yazılı onayını

almaksızın, kendi bağlı şirketlerine veya diğer üçüncü kişilere temlik edemez.

17. Talepler, Usul, İfa Yeri ve Yetki

Bu Sözleşme münhasıran Türk hukukuna tabidir ve Türkçe versiyonu geçerlidir. Bunun bir sonucu olarak, sözleşen tarafların hak ve borçları Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına tabidir.

Taraflar, bu Sözleşmeden doğan uyuşmazlıklarda Türkiye Cumhuriyeti İstanbul Anadolu Mahkemeleri ve İstanbul İcra Müdürlüklerinin münhasıran yetkili olduklarını kabul ederler.

Sözleşen iki taraf arasında bu Özel ve Genel Şart ve Koşullardan ya da ek düzenlemelerden farklı olarak yapacakları mutabakatların yazılı olması zorunludur. Faksla atılan imzalar yeterli olacaktır.

Bu Sözleşmenin hükümlerinden herhangi birinin geçersiz olması veya geçersiz hale gelmesi halinde, bu geçersizlik geri kalan hükümleri etkilemeyecektir.

Katılımcının Organizatöre karşı yapacağı tüm taleplerin yazılı şekilde verilmesi zorunludur. Tüm talepler etkinliğin kapanmasından başlayan 6 aylık sürenin sona ermesiyle zamanaşımına uğrayacaktır.

Hakların Kullanılması: Bu Sözleşmeden kaynaklanan bir hakkın zamanında kullanılmaması, söz konusu haktan feragat anlamına gelmez.

Ekler: Ekler bu Sözleşmenin ayrılmaz bir parçasıdır ve Sözleşme, ekleri ve Organizatör tarafından duyurulacak Katılımcı Kılavuzuyla bir bütün teşkil etmektedir.

Kesin Delil Sözleşmesi: Uyuşmazlık halinde, Organizatörün resmi veya özel kayıtları, belgeleri ve bilgisayar kayıtları, Hukuk Muhakemeleri Kanununun 193. Maddesine göre uyuşmazlıkların çözümünde kesin delil teşkil edecektir.

Vergiler: Katılımcı ve Organizatör bu Sözleşmeden ve eklerinden doğan veya doğacak mali yükümlülüklerden müştereken sorumlu olacaklardır. Taraflar, bu Sözleşmenin ve eklerinin ellerinde kalacak suretleri için damga vergisi ödemekle yükümlüdürler. Katılımcı, etkinlik süresince kendisi tarafından yapılacak ve/veya stantlarında sergilenecek/ yayınlanacak/dağıtılacak ilan, reklam, broşür, vb. tanıtımlar sebebiyle doğacak başta belediyelerden kaynaklılar olmak üzere tüm vergi, resim, harç vs’den münhasıran sorumludur. Herhangi bir nedenle Organizatör bu bedelleri öderse ise bunu Katılımcılara rücu edecektir.

Nüshalar: 2 orjinal olarak düzenlenen sözleşmenin bir aslı ORGANİZATÖR, diğeri ise KATILIMCI tarafından muhafaza edilecektir.

18. Bildirim Prosedürü

Katılımcının bu Sözleşmenin 1. Maddesinde “Sözleşmenin Tarafları” başlığı altında belirtilen adresi, bu Sözleşmeden doğan uyuşmazlıklarda tebligat adresi olarak kullanılacaktır. Bu adresin değişmesi halinde, Katılımcı adres değişikliğinin meydana gelmesinden sonraki bir hafta içerisinde organizatöre yeni adresini yazılı şekilde bildirecektir. Aksi takdirde, bu Sözleşmenin 1. Maddesinde “Sözleşmenin Tarafları” başlığı altında belirtilen adres geçerli olacaktır.